Modern diatermi med Diatermica RF

Diatermica RF-Diatermi-servita-malmö-sverigeDiatermica RF är ett professionellt diatermisystem för behandling av spruckna blodkärl, spider naevus, pigmentfläckar, bindvävsknutor, inkapslade komedoner och fibromer m.m. Dessa tillstånd finns oftast i ansiktet och på benen men kan förekomma på hela kroppen. 

Diatermica RF är teknologiskt baserat på att "bränna" med hjälp av hög frekvens. RF. Diatermi har länge använts inom sjukvården för bl.a. stoppa blödningar och ta bort grå/vita hår.   

Diatermica RF används för diatermi och går in under beteckningen Hyfrecator och består av själva maskinen och en penna med en ansluten nål för engångsbruk. Nålen sticks inte in i huden utan läggs ovanpå det område som ska behandlas. Vid behandling av spruckna blodkärl läggs nålen längs kapillären. Kapillären värms upp så att blodet och kärlväggarna koagulerar.

Diatermica RF är ett CE godkänt behandlingssystem för diatermi.

Utbildning

Många hudterapeuter har redan erfarenhet och kunskap om diatermi sedan tidigare. För dig som inte har gjort dessa behandlingar  eller önskar uppdatering så tillhandahåller vi kurser.

FAQ

Gör behandlingen ont?

-Behandlingen känns men det är stor skillnad på hur klienten upplever den. Det är viktigt att den som utför behandlingen själv har provat på en behandling eftersom det är lättare att ge en bra beskrivning utifrån egen erfarenhet.

-Det är skillnad på hudtyp, känslighet, smärttröskel och inte minst var på kroppen behandlingen utförs. Om klienten är mycket känslig rekommenderas lokalbedövande kräm t.ex. Emlasalva som appliceras 45-60 minuter före behandlingen. Emlasalva kan köpas receptfritt på Apoteket.

Blöder klienten efter behandlingen?

-Generellt blöder man inte efter behandlingen, men det kan förekomma tillfällen då kapillären brister under behandlingen. Var uppmärksam på att inte behandla med för hög energinivå och genom att nålen hålls för länge på samma punkt, max 1-2 sekunder.

Kan nålen återanvändas?

-Nej, nålen ska av hygieniska skäl bytas efter varje behandling.

Ska terapeuten sticka in nålen under huden?

-Nej. Om nålen sticks in i dermis riskerar man en hyperpigmentering efter läkning. Den korrekta metoden är att placera nålen ovanpå huden med ett lätt tryck.

Kommer det att uppstå en rodnad och kan denna behandlas?

-Det varierar från klient till klient och beror på hudtyp och behandlingsintensitet.  Servita tillhandahåller speciella masker och produkter som kan avhjälpa värme och rodnad.