MedArt NeoNail Laser - laser mot nagelsvamp

Onychomycosis eller nagelsvamp är en mycket vanlig åkomma som fram till nu varit svår att bli av med. Daglig pensling i 1 år, medicinering med besvärliga biverkningar eller att helt enkelt ta bort nageln är de metoder som använts.

Här ett exempel på hur det kan se ut:

nagelsvamp-laser-nagelsvampsborttagning-servita-sverige

neonail-nagelsvamp-nagelsvampsborttagning-kaser-servita-sverige

MedArt NeoNail är en diolaser 980 nm. Liten och smidig. Väger bara 4,5 kg och är enkel att ta med sig om man arbetar på flera ställen.

Lasermetoden har funnits länge. Man värmer med hjälp av lasern upp nagelplattan till 42-43 grader vilket dödar svampen. Men först nu har MedArt i Danmark tagit fram ett så kostnadseffektivt system att det också kan motiveras för medicinska fotvårdare i sin dagliga verksamhet.

Nagelsvamp är ingen dödlig sjukdom men en estetisk katastrof. Naglarna missfärgas. deformeras och förtjockas. 

Det har gjorts ett antal kliniska undersökningar som tillsammans med vår egen erfarenhet visar att de allra flesta blir av med nagelsvampen efter 3 behandlingar på ca 20 minuter vardera. Detta är i sig tyvärr ingen garanti för att man inte kan smittas igen. Men om man noga följer skötselråden är risken liten.

Metodens enda nackdel är att man inte direkt kan se resultatet. Den fula nageln sitter ju kvar. Men en ny fin nagel växer fram vilket kan ta upp till 1 år för en stortånagel.

En erfaren hudläkare eller fotvårdare kan lätt ställa diagnosen. Men det finns andra åkommor som t.ex. Psoriasis, och som ibland är förvillande likt. För att vara helt säker bör man göra ett odlingsprov före behandlingen.

Här ett exempel där man tydligt ser hur en frisk nagel växer fram nerifrån. 

null